Är det dags för kräftanskiva igen? Här kommer ett litet tips
på ett bröd iform av en kräfta. Perfekt att ha som tillbehör och lite roligare
än vanligt vit bröd.

50g jäst
1msk honung
1tsk salt
5dl vatten 37grader
5dl vetemjöl
4dl grahamsmjöl
Russin
Ägg

Blanda jästen tillsammans med vattnet som ska vara 37grader

Blanda ner alla mjölsorter, salt och honung till en deg. Om
du har bakmaskin 5minuter eller 15minuter om du gör det förhand

Jäst under bakduk i 30minuter. Ta sedan upp och baka ut den
till två stora kräftor eller mindre. Forma degen som bollar och sätt ihop
kräftan. Det blir på så sätt lättare att bryta brödet

Låt jästa ytterligare 30min.

Pensla bröden med uppvispat ägg och sätt i russin som ögonen
på kräfan. Grädda i mitten av ugnen i 175grader i ca 30min