Soppa en kulen höstdag kan väl aldrig vara fel, eller vad tycker ni? Jag brukar göra soppa rätt ofta på hösten dels för att det är så gott och så är det så värmande 🙂

Ikväll blev det en soppa som jag alltid har testat förut och tog det aom jag hade i kylen och frysen. Det blev en grön ärt- & blomkålsoppa med mozzarella. Smakerna blev väldigt goda ihop och passade mycket bättre än vad jag hade trott innan.

Alltid lika roligt att testa nya smakkombinationer ?

4pers

1/2 blomkålshuvud

7dl frysta gröna ärtor

2st grönsaksbuljongtärningar

15dl vatten

3dl créme fraiche

1stor gul lök

Salt

Peppar

2st mozzarellaostar

Börja med att fräsa lök och hackad blomkål i en stor kastrull. Häll ner ärtorna och tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka i ca 15min. Ta av kastrullen från plattan och mixa ihop soppan med en stavmixer. Tillsätt créme fraiche och mixa ihop till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar

Skär mozzarella i bitar och lägg i botten av tallriken och häll soppan ovanpå.

Hoppas ni tycker om soppan!