En god Västerbottenpaj brukar alltid vara uppskattad på kräftskivan eller till knytkalas. Här kommer mitt recept på den jag brukar göra. Jag brukar göra den med fördel en eller två dagar innan den ska ätas så att alla smaker verkligen hinner sätta sig. Sedan är det bara och värma i ugnen straxt innan den ska serveras.

Smaklig måltid!

Västerbottenpaj med stenbitrom och sparris

Pajskal
100g smör
5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2msk vatten

Fyllning
300g riven Västerbottenost
2dl grädde
1dl mellanmjölk
3st ägg
Salt
Peppar
5st sparris
2msk stenbitsrom

Börja med att knåda ihop smör, båda mjölsorterna och vatten
till en deg. Tumma ut degen i en pajform och nagga sedan med gaffel. Låt stå i
kylskåp i minst 30minuter

Förgrädda skalet i ugnen på 200 grader i 10minuter

Blanda mjölk och grädde i en bunke. Vispa sedan ihop äggen
och blanda ner i mjölk-och gräddeblandningen. Blanda i västerbottenost

Häll över blandningen i pajskalet och grädda i mitten av
ugnen i 30miunter

Stek sedan sparris i lite smör och lägg ovanpå pajen när den
är klar och klicka på stenbitsom