Morot- palsternackasoppa har blivit en av mina favoritsoppor
och jag kommer absolut att göra denna flera gånger. Jag valde denna gång att ha
i lite mozzarellaost för att dryga ut den lite och det blev en extra gods och
len smak till soppan.

Hoppas det smakar!

4st portioner

6
st stora morätter

  • 5
    st palsternackor
  • 1
    st stor gullök
  • 2
    st grönsaksbuljongtärningar
  • 15
    dl vatten
  • 1.5
    dl Creme fraîche
  • salt
  • olja
    att steka i

Börja med att skala och hacka morötter och palsternackor i mindre
bitar. Hacka även löken

Stek löken tills att den blir glansig i lite olja och häll
på grönsakerna. Tillsätt buljongtärningar och låt koka i 15min el tills att
allting är mjukt

Ta av kastrullen från plattan och häll i creme fraich och
mixa ihop med hjälp av en stavmixer till en slätt soppa. Smaka av med salt