Vinkokta musslor har säkert många av er ätit, men har ni
smakat på ölkokta musslor? Jag har vid två tillfällen kokat med veteöl och
tycker det ger en god och rund smak till musslorna. Välj viljen veteöl som du
tycker bäst om och smaka!
Hoppas det smakar!
Veteölkokta musslor
1 pkt nät blåmusslor
1 st litet fänkålsstånd
4 st
schallotenlökar
1 st veteöl 50cl
Bladpersilja
1 tsk salt
olja att stekta i
Börja
med att sköja musslorna och sortera bort trasiga. Om några är öppnade knacka
försktigt mot skalet, sluter sig musslan är den ok att använda, annars kasta.
Hacka lök och fänkål och stek i matfett utan att det tar färg.
Slå på öl, salt, persilja och låt koka upp.
Lägg i musslorna och låta koka/ånga 3-5miunter tills att musslorna öppnat sig.
Tag ut musslorna och släng de som inte öppnat sig då de kan vara döra och ska
inte ätas.
Lägg musslorna i en skål och ös över buljongen