Ytterligare en variant på lite ölkokta musslor

Ölkokta musslor med blåmögelost

1 pkt nät blåmusslor
1 st litet fänkålsstånd
4 st schallotenlökar
1 st veteöl 50cl
bladpersilja
1 tsk salt
olja att stetka i
200g blåmögelost

Börja med att sköja musslorna och sortera bort trasiga. Om
några är öppnade knacka försktigt mot skalet, sluter sig musslan är den ok att
använda, annars kasta

Hacka lök och fänkål och stek i matfett utan att det tar
färg

Slå på öl, salt, persilja och låt koka upp

Lägg i musslorna och låta koka/ånga 3-5miunter tills att
musslorna öppnat sig

Tag ut musslorna och släng de som inte öppnat sig då de kan
vara döra och ska inte ätas

Lägg musslorna i en skål och ös över buljongen

Bred över blåmögelost på musslorna och tillaga i ugnen på
200grader tills att osten har smält