Ytterligare en variant på lite ölkokta musslor
Ölkokta musslor med blåmögelost
1 pkt nät blåmusslor
1 st litet fänkålsstånd
4 st schallotenlökar
1 st veteöl 50cl
bladpersilja
1 tsk salt
olja att stetka i
200g blåmögelost
Börja med att sköja musslorna och sortera bort trasiga. Om
några är öppnade knacka försktigt mot skalet, sluter sig musslan är den ok att
använda, annars kasta
Hacka lök och fänkål och stek i matfett utan att det tar
färg
Slå på öl, salt, persilja och låt koka upp
Lägg i musslorna och låta koka/ånga 3-5miunter tills att
musslorna öppnat sig
Tag ut musslorna och släng de som inte öppnat sig då de kan
vara döra och ska inte ätas
Lägg musslorna i en skål och ös över buljongen
Bred över blåmögelost på musslorna och tillaga i ugnen på
200grader tills att osten har smält