En härlig och mustig gryta hör hösten till och jag älskar att experimentera med olika grytor. Denna gång blev det en gryta på högrev med smak av cola och choklad

4 portioner

Ingredienser

  • 700 g högrev
  • 1 burk cola
  • 1 st chilifrukt
  • 2 st salt
  • 100 g mörk choklad
  • 1 st stor lök
  • 1 msk olja att steka i
  • 2 burk krossade tomater
  • Peppar

Börja
med att skära upp högrevet i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hacka
chilifrukten och lägg åt sedan

Stek
löken i lite olja tills att den har fått färg och häll sedan över köttbitarna

När
bitarna har fått lite färg tillsätt krossade tomater och chili. Tillsätt peppar
och salt.

När
grytan kokar ha i hälften av chokladen och häll ner colan. Låt koka på svag
värme i 3-4timmar så att köttet faller isär utan motstånd. Tillsätt resten av
chokladen precis innnan servering och rör runt i grytan