Torkrygg med pocherat ägg och bacon
4 portioner
Ingredienser
1 st torskryggfiléer
1 pkt bacon
4 st ägg
1 dl vitvinsvinääger
1 msk olivolja
Salt
Sätt på ugnen på 125 grader. Gnid in torskryggen men
olivolja och strö över lite salt. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills att den
är glansig insida
Skär bacon i så bitar ocg stek tills att det är knaprigt.
Lägg på hushållspapper tills torsken är klar
Koka upp vatten i en vid kastrull. Häll ner vinäger i en
bunke och knäck försiktigt ner äggen i bunken. Låt äggen ligga tills att
vattnet kokat upp
När vattnet kokar rör runt vattnet med en hålslev och häll
ner äggen i vattnet. Rör lite lätt på ytan. Koka ca 3min och ta upp äggen med
en hålslev
Servera torsken med ägget och strö över bacon. Smaklig
måltid!