Lax går alltid hem här hemma, men försöker variera den så mycket som möjligt. Denna gång blev det goda laxbiffar med bönsallad samt en romsås till.
Hoppas det smakar!
4 portioner
Laxbiffar
4 st laxfiléer
0,5 st citron
1 st gul lök
1 msk dill
1 tsk salt
smör att steka i
Bönsallad
1 burk sojabönor
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
purjolök
2 krm kajennepeppar
0,5 tsk chilipulver
salt
1 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
Romsås
2,5 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2 tsk dill
1,5 msk stenbitsom
Salt
Bönsallad: Skölj sojabönor, kidneybönor och kikärtor under
rinnande vatten och lägg i en bunke. Skölj och skiva purjolöken och häll ner i
bunken. Tillsätt olja, kryddor och vinäger. Blanda och smaka av med salt.
Romsås: Blanda creme fraich med majonnäsen. Tillsätt sedan
dill och stenbitsom. Smaka av med salt.
Laxbiffar: Skala och finhacka löken och lägg i en bunke.
Skär laxfiléer i små bitar och till ihop med löken. Tillsätt saften ur en halv
citron, dill och salt. Mixa ihop med stavmixer och forma sedan till biffar.
Stek i smör tills att det är genomstekta i mitten, ca 5min på varje sida.