Redan mitten av veckan och fredagen närmar sig med stormsteg. Brukar ni också äta tacos hemma på fredagar? Här kommer iallafall mitt recept på egengjort tortillabröd. Mycket godare och mycket nyttigare än det som köps i butik.
I detta recept har jag även vald att använda grahamsmjöl för att få brödet lite grövre. Hoppas det smakar!
7-8st bröd
Ingredienser
100 g grahamsmjöl
125 g vetemjöl
1 tsk salt
3 krm kumminfrön
0,5 tsk bakpulver
1,25 dl sjudande vatten
2,5 msk rapsolja
Blanda båda mjölsorterna, bakpulver, kumminfrön och salt i
en bunke.
Sjud vattnet så att det blir varmt och häll över i
mjölblandningen. Tillsätt även olja. Obs! Gör in vattnet för varmt, för du ska
kunna knåda degen. Knåda ihop till den slät deg.
Dela upp degen i 7-8 delar och forma till bollar. Platta
till bollarna lätt och låt vila under duk i minst 15min.
Kvala bröden på ett lätt mjölat underlag. Stek sedan i en
riktigt het teflonstekanna ca 45sek på varje sida. Lägg bröden i en ren handuk
sp att de behålls varma och mjuka.