En kall höstkväll som denna passar perfekt för scones och te. Testade ett nytt recept på scones idag och det blev riktigt goda. Lite grövre scones 🙂
Hoppas det smakar!

10 st
Ingredienser
3 dl grovt rågmjöl
2,5 dl dinkelfullkornsmjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl socker
1 nypa salt
100 g smör, kallt
1,5 dl lingon
2,5 dl yoghurt naturell
mjölk att pensla på

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Börja sedan med
att vispa socker, båda mjölsorterna, bakpulver, och salt i en skål.

Skär smöret i mindre tärningar och arbeta in smöret i
mjölblandningen. Tillsätt sedan yoghurt och lingon och rör ihop.

Forma till bullar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Pensla med mjölk eller en ägg- och mjölkblandning för en
vackrare yta. Grädda i 15-20 minuter