Dinkelpizza med tryffel & potatis

2 st pizzor
Pizzadeg
50 g jäst
2 tsk socker
0,5 dl rapsolja
1 tsk salt
3 dl vatten
8 dl dinkelmjöl

Fyllning
6 st potatisar
2 st mozzarella
2 msk tryffelolivolja
5 g tryffel
purjolök
3 dl riven ost

Pizzadeg: Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten som är
37 grader i en bunke. Blanda ner lite mjöl i taget tills att du får en elastisk
och fast del. Det mjöl som är kvar spars till utbakning.

Jäst degen i 45minuter under bakduk. Dela till två delar och
kvala ut till två stora pizzor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Fyllning: Skala och skär potatisen i smala skivor. Tillaga i
ugnen på 175grader i ca 10 minuter tills att potatisen blivit mjuk. Häll över
potatisen i en bunke och tillsätt tryffelolivoljan. Blanda och smaksätt med
salt.

Hacka och stek purjolöken i lite olja. Lägg åt sedan. Skär
mozzarellan i mindre bitar.

När degen är färdigjäst och utkavlad häll på hälften av
osten på pizzan. Lägg på hälften av mozzarellan och potatisen. Riv hälften av
tryffeln ovanpå. Lägg resten av fyllningen på den andra pizzan.

Grädda i ugnen på 220grader i ca 15minuter. Klart att servera