På söndagar brukar jag alltid att förka och göra fisk hemma och denna gång blev det spättafiléer som jag panerad med timjan. Till det serverade jag råstekta morötter och potatis. 4 portioner
Spätta
4 st spättafiléer
1,5 dl ströbröd
salt
5 st timjankvistar
1 st ägg
smör och olja att steka i
Råstekt potatis&morötter
5 st Morötter som ska rivas
6 st potatisar
purjolök
salt
smör att steka i
Råstekt potatis&morötter: Skala potatis och morötter.
Riv på rivjärn. Skölj och hacka purjolöken. Blanda allting i en bunke. Stek i
smör i ca 15minuter. Smaksätt med salt.
Spätta: Vispa upp ägg i en skål. Blanda ströbröd med salt
och timjan. Lägg spättan i äggbladningen. Vänd i ströbrödsbladningen på båda
sidorna. Gör så med alla filéerna. Stek i olja och smör ca 2-3minuter på
vardera sida.
Servera spättan tillsammans med de råstekta potatisen och
morötterna.
Den skall vi prova!