Risotto med kammusslor, krabba & musslor

4 portioner
Ingredienser
1 st bananschallotenlök
1 st vitlöksklyftor
2 st fiskbuljongstärningar
9 dl vatten
2-3 dl vitt vin
1,5 dl riven parmesan
8 st kammusslor
1 burk musslor i vatten
100 g krabbkött
salt
1 st litet fänkålsstånd
Musselspad

Hacka schalottenlök, fänkål och vitlök fint och fräs på låg
värme i olivolja i en kastrull tills att löken blivit mjuk och glansig.

Lös buljongtärningarna i hett vatten och häll i musselspadet.

Häll i riset i kastrullen och tillsätt lite i vin i taget,
så att vätskan är i nivån med riset. När vinet har kokat in tillsätt mer vin
och gör samma sak. Tänkt på att röra om i risotton ofta och tillred på låg
värm.

När vinet är inkokat gör samma sak med buljongen.

Smaksätt med salt och peppar. När all buljong är tillsatt
häll ner parmesan och rör om tills den smält. Blanda ner krabbköttet och
musslor.

Häll i olja och smör i en stekpanna. När smöret tystnat lägg
i pilgrimsmusslorna och strö över flingsalt. Stek 45-60sek på varje sida och
lägg på hushållspapper.

Servera risotton med kammusslorna och riv gärna lite
parmesan över.