Till helgen är det Halloween och jag ger två tips på
småkakor till helgens firande!

Halloweenkakor med kardemumma
100 g smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
0,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk Röd hushållsfärg
1 tsk gul hushållsfärg

Blanda röd och gul hushållsfärg i en liten skål.

Knåda ihop smör, mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och
den blandade hushållsfärgen och till en deg. Låt vila i kylskåp i 30minuter.

Kavla ut degen på ett bakbord och skär sedan ut kakorna
efter mönstret. Låt stå i kylskåp ytterligare 10min.

Grädda i 175grader i ca 15minuter. Låt svalna

Vitchoklad & citronspöken

Ingredienser
100 g smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk saften ur citron
2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver
100 g vit choklad
10 g mörkchoklad

Knåda ihop smör, mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och
cirtonsaft till en deg. Låt vila i kylskåp i 30minuter.

Kavla ut degen på ett bakbord och skär sedan ut kakorna
efter mönstret. Låt stå i kylskåp ytterligare 10min.

Grädda i 175grader i ca 15minuter. Låt svalna.

Smält vitcholkad över vattenbad eller i micron. Doppa eller
pensla på choklad på kakorna. Låt stelna helt!

Smält mörk choklad över vattenbad eller i mircon och rita
dit ögonen på spöket. Låt stela.