Idag blev det en stor plåt med lasange så det finns matlådor för veckan.
Första gången jag gjorde vegetarisklasange. Den blev godade än väntad 🙂
Hoppas den smakar!
1 djup ugnsplåt
Ingredienser
500 g lasagneplattor (ca 30st)
2 st zucchiner
2 st auberginer
2 st gul lök
500 g krossade tomater
500 g cottage cheese
2 msk grönsaksbuljong
500 g morötter
150 g riven ost
salt
peppar
Börja med att dela auberginen i skivor och lägg på
husshållspapparer för vattna ur. Skala och skiva morötter och zucchini.
Skala och hacka löken och fräs i kastrull tills att den
blivit glansig och mjuk. Tillsätt tomatkross, cottage cheese och grönskasbuljong.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg plattor i botten av en djup ugnsplåt och lägg på den
auberginskivorna. Häll på hälften av tomatsåsen.
Ha på ett nytt lager av lasangeplattor och lägg på morötter
och zucchini och häl på resten av tomatsåsen.
Lägg på ytterligare ett lager av plattor och strö över
osten. Tillaga i ugnen i 30-45minuter på 175grader.