Förra helgen när det var farsdag bjöd jag på vildsvinsytterfilé med en krämig och och kantarellsås.
Hoppas det smakar!
4 portioner
Marinad till vildsvin
1 kg vildsvinsytterfilé
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
1 tsk torkad mynta
1 tsk torkad citronmeliss
Kantarellsås
250 g kantareller
250 ml matlagningsgrädde
3 tsk vildfond
1 msk smör
2 msk vetemjöl
salt
Börja med att blanda ihop alla ingredisenser till marinaden
till vildsvinet i en skål. Smaka av med salt. Häll över marinaden på köttet och
låt stå minst 30min, hellst 1-2timmar.
Såsen: Smält smöret i en kastrull och fräs kantarellerna.
Blanda sedan ner mjölet och slå över matlagningsgrädde och vildfond. Smaka av
med salt. Låt stå på svag värme minst 30minuter.
Vildsvin: Stek köttet på hög värme i en stekpanna för att få
fin yta. Tillaga sedan i ugnen på 150grader tills att innertemperaturen är ca
65grader för medium
Det var verkligen gott,tack!