Idag blev d
et dags för lussekatter

Ingredienser
150 g smör
5 dl mellanmjölk
250 g kesella
2 pkt saffran
2 dl socker
15-18 dl vetemjöl
50 g jäst för söta degar
1 st ägg
0,5 tsk salt

Pensling
1 st ägg

Smula jästen i en bunke Smält smöret. Stöt saffran med lite
av sockret och häll ner i det smlta smöret. Tillsätt mjälken och värm till satt
det är 37grader.

Blanda ut jästen med litet av degspadet och tillsätt sedan
resten av degspadet, socker, salt, kesella och ägg.

Häll i nästan allt av mjölet och arbeta ihop i 5min med
bakmaskin el 10mi för hand. Låt jäsa med under bakduk i 40min.

Ta upp degen på bakbordet och baka ut till lussekatter. Låt
jästa en gång till under bakduk i 40min på en plåt med baksplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen på 225grader i
8-10min.