Vad är ett julbord utan paté av någon form?
Jag har de två senaste åren gjort en laxpaté som
har blivit väldigt uppskattad. Kan ätas som den är eller tillsammans med lite
romsås.

Hoppas det smakar!
Ingredienser

1 kg färsk laxfilé
3 st ägg
1 tsk salt
4 msk riven pepparrot
1 dl hackad dill
3 dl vispgrädde
smör till formen

Börja med att smörja en brödform 1,5 liter, med smör och
lägg i ett tillklippt bakplåtspapper i botten.

Skär 300gram av laxen i tunna skivor och lägg åt sidan.
Skär resten av laxen i små bitar och lägg i en bunke eller matberedare

Knäck ett av äggen åt gången och mixa ihop i stavmixer
eller matberedare. Tillsätt salt, pepparrot, dill och grädde lite åt gången.

Bred ut 1/3 av färsen i formen och täck med häften av
laxskivorna. Ha på ytterligare 1/3 av färsen och täck med resten av
laxskivorna. Bred ut resten av färsen. Täck formen med aluminiumfolie och låt
stå i kylskåp 30min

Grädda i nedre delen av ugnen under folien på 150grader i
1 timme. Låt svala helt och låt stå under natten i kylskåp.