I går testade ja
g en ny sorts paté, en lammpaté. Den blev väldig gods och kommer passa perfekt på årets julbord.

Hoppas det smakar!

Ingredienser
500 g lammfärs
300 g champinjoner
1 st ägg
1 dl vispgrädde
160 g serranoskinka
2 msk rosmarin
2 msk timjan
smör till formen
salt
peppar

Skiva champinjonerna och stek tills att de blivit mjuka. Låt
svalna. Smörj en brödform och lägg ett tillklippt bakplåtspapper i botten

Blanda lammfärs med salt, peppar, timjan, rosmarin, ägg och
grädde.

Bred ut 1/3 av färsen i formen och täck med hälften av
svampen och häften av serraonskivorna. Bred ut ytterligare 1/3 av färsen och
täck med resten av svampen och serranoskivorna. Ha på den sista färsen och täck
med aluminiumfolie. Låt så 20min i kylskåp

Grädda i ugnen under folien i 1 timme på 180grader. Låt
svalna helt och förvara under natten i kylskåp