Årets juldagsmiddag bestod av vildsvinsfilé. Ett jättegod kött med mycket viltsmak. Jag använde mig av smaksatt salt med havtorn, men det går lika bra med vanligt salt.
Hoppas det smakar!
Ingredienser
500 g vildsvinsfilé
2 msk honung
2 msk olivolja
1 tsk rosmarin
salt, helst salt smaksatt med havtorn
Gräddsås
3 dl vispgrädde
25 g smör
2 msk vetemjöl
4 msk vildfond
1 msk havtornsgelé
Blanda honung, olivolja, salt och rosmarin. Häll över
marinaden på köttet i en plastpåse och låt stå 2-3timmar
Bryn köttet i lite smör i en stekpannan och tillaga sedan
i ugnen på 150grader i ca 20 minuter tills att innertemperaturen är uppe i
65grader
Sås: Smält smöret och strö över vetemjöl. Slå på grädden
och rör ihop. Tillsätt havtornsgelé och vildfond. Smaka av med salt. Låt koka
upp och sänk sedan värmen och låt den sjuda ett par minuter