Lite långt efter nyår kommer recepten på det som bjöds på nyårsafton. Men det går precis lika bra att äta till vilken festmåltid som helst, eller varför inte för att lyxa till vardagen lite extra.
Det blev en 5-rättersmiddag och den första rätten var Cognacsflamberade pilgrimsmusslor.
2portioner
Ingredienser
6 st pilgrimsmusslor
2 msk cognac
0,5 dl vispgrädde
Börja med att skölja och ta bort muskeln på musslorna. Låt
torka av på hushållspapper.
Stek 40sek på vardera sida i en stekpannan med smör. Strö över
lite salt.
Ta av pannan från stekpannan och slå på cognac. OBS!! Innan ni
tänder på se till så att det är öppen yta uppåt. Tänd
försiktigt på cognac och låt steka tills att flammorna är bort.
Lägg musslorna åt sidan och slå på grädden i pannan. Låt
koka ihop 3min. Servera ihop med musslorna