Grönsparrissoppa med tofu och rostade frön

Ingredienser

1 knippa grönsparris
100 g tofu
0,5 dl creme freich
5 dl vatten
3 tsk grönsaksbuljong
salt
3 msk solrosfrön
3 msk pumpafrön
olja

Skölj och skär sparrien i mindre .
Fräs i en kastrull i lite olja och slå sedan över vatten och
tillsätt buljong. Koka 7min.

Skär tofu i mindre bitar och stek
tills att det har fått färg. Stek sedan pumpafrön och solroskärnor
i stekpanna med liite olja. Rör om ofta så att det inte bränns
vid. När de har fått lite färg är det klara, tillsätt lite salt.

Ta av kastrullen från plattan och mixa
ihop soppan. Tillsätt creme fraich och smaka av med salt.

Lägg tofu i botten av en skål och slå över soppan. Strö rund
fröna ovan på och ringa gärna lite olivolja ovanpå.