Jag älskar skaldjur och denna gång blev den variant på vinkokta musslor då vitvinet var slut. Däremot hade jag en flaska äppelmust och då fick det bli det istället och det blev ett väldigt gott resultat.

Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    musselnät
  • 3 dl
    äppelmust
  • 2 st
    schalottenlökar
  • 2 st
    äpplen
  • salt

Så här gör du

  1. Börja med att sköja musslorna och sortera bort trasiga.
    Om några är öppnade knacka försktigt mot skalet, sluter sig musslan är
    den ok att använda, annars kasta
  2. Hacka lök och fänkål och stek i matfett utan att det tar färg. Skala och skär äpplet i mindre bitar
  3. Slå på äpplemust, salt äpple och låt koka upp.
  4. Lägg i musslorna och låta koka/ånga 3-5miunter tills att musslorna öppnat sig. Lägg upp i skålar. Smaklig måltid