En god och mustig chiligryta är aldrig fel! Här kommer min variant med äppelmust.

Ingredienser

6 portioner

  • 1000 kg
    högrev
  • 2-3 dl
    äppelmust
  • 1 st
    gul lök
  • 500 g
    krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • 1 st
    chilifrukt

Så här gör du

  1. Börja med hacka löken och fräs i tjockbottnat gryta
    tills att den har fått. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner i
    grytan. Bryn köttbitarna lätt
  2. Finhacka chilin och häll över i grytan tillsammans med
    tomatkross och äppelmust. Om du vill ha kraftigare äpplesmak ha i 3dl
    annars 2dl av äpplemusten. Tillsätt salt och och peppar och blanda
    samman allting.
  3. Låt småkoka under locka i ca 3 timmar så att köttbitarna lätt faller isär. Servera gärna med potatis