Här kommer ett enkelt och riktigt gott recept!
Ingredienser

1 portion

  • 150 g
    smör
  • 1,5 dl
    frysta havtorn
  • 4 dl
    vetemjöl
  • 4 dl
    socker
  • 2 st
    ägg
  • 1 tsk
    kardemumma
  • 100 g
    vit choklad

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull och dra av från plattan och låt svalna.
    Hacka chokladen i mindre bitar.
  2. När smöret har svalnat rör ner mjöl, socker, kardemumma, hacka choklad och ägg. Rör till en slät smet
  3. Häll över smeten i en form som du lagt bakplåtspapper i botten. Ca 20x20cm
  4. Strö över havtornen över smeten och grädda på 175grader i mitten av ugnen i 25min. Kakan ska vara lite kladdig
  5. Låt kakan svalna och skär sedan upp i önskade storlekar