Det var verkligen ett blåbärs år i år och om ni har precis som mig massa blåbär kvar i frysen är dessa sega och goda rutor ett bra tips. Självklart går det lika bra med färska blåbär!
Blåbär- & kokosrutorIngredienser
15-20 rutor
175 g smör
3,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 dl Blåbär
1,5 dl kokosflingor
2 st Ägg
Så här gör du
Börja med att smälta smöret i en
kastrull och dra av från plattan och låt svalna.
När smöret har svalnat av rör ner
mjöl, kokosflingor, socker, och ägg. Rör till en slät smet.
Häll över smeten i en form som du
lagt bakplåtspapper i botten.
Strö över blåbären över smeten och
grädda på 175grader i mitten av ugnen i 25min. Kakan ska vara lite
kladdig.
Låt kakan svalna och skär sedan upp i
önskade storlekar