En god risotto är aldrig fel och det går att göra i så många olika varianter. Denna gång testade jag med citron och skaldjur och kommer absolut att göra som den.

Smaklig måltid!


Citronrisotto med skaldjur
Ingredienser

4 portioner

3 st schallotenlökar
1 st vitlökslyfta
2 st fiskbuljongtärningar
9 dl vatten
4 dl arborioris
2-3 dl vittvin
100 g kräftstjärtar
1 burk musslor i vatten
pilgrimsmusslor om så önskas
1,5 dl riven parmesanost
0,5 st saften ur cirton

Så här gör du
Hacka schalottenlök och vitlök fint
och fräs på låg värme i olivolja i en kastrull tills att löken
blivit mjuk och glansig.

Lös buljongtärningarna i hett vatten.

Häll i riset i kastrullen och tillsätt
lite i vin i taget, så att vätskan är i nivån med riset. När
vinet har kokat in tillsätt mer vin och gör samma sak. Tänkt på
att röra om i risotton ofta och tillred på låg värme. Tillsätt
saften ur citronen och rör om.

När vinet är inkokat gör samma sak
med buljongen.

Smaksätt med salt och peppar. När all
buljong är tillsatt häll ner parmesan och rör om tills den smält.
Blanda ner krabbköttet och musslorna.

Häll i olja och smör i en stekpanna.
När smöret tystnat lägg i pilgrimsmusslorna och strö över
flingsalt. Stek 45-60sek på varje sida och lägg på hushållspaper.