En klassik och alltid lika god efterrätt! Kan servas med massa goda bär eller frukter. Min favorit är grantäpplekärnor. Det syrliga mot det söta är en oslagbar kombination.
Ingredienser:
3 dl Vispgrädde
4 st Äggulor
1/2 msk Vaniljpulver
3/4 dl Socker
2 msk Rårörsocker
1 dl Mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°
Blanda grädde, mjölk och socker i en
kastrull. Koka upp. Tillsätt vaniljpulver.
Vispa upp äggulorna. Häll
gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Fördela smeten i
portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Grädda i vattenbad i
nedre delen av ugnen ca 65-70 min. Smeten kommer att vara lite lös i
mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över
natten.
Strö råsocker på bruléformarn
använd brännare för att bränna sockret.
Servera gärna med granatäpple,
blåbär, hallon eller andra goda bär till