Denna gång blev det en krämig risotto med räkor och sparris

Ingredienser:
2 st schallotenlök
1 st vitlöksklyftor
2 st fiskbuljongstärningar
9 dl vatten
2-3 dl vitt vin
1,5 dl riven parmesan
4 dl aborioris
500 g räkor
6 st sparris
salt
peppar

Gör så här:

Skala räkorna och lägg åt sidan .
Hacka schalottenlök och vitlök fin och skär sparris i mindre bitar
och fräs på låg värme i olivolja i en kastrull tills att löken
blivit mjuk och glansig.

Lös buljongtärningarna i hett vatten.

Häll i riset i kastrullen och tillsätt
lite i vin i taget, så att vätskan är i nivån med riset. När
vinet har kokat in tillsätt mer vin och gör samma sak. Tänkt på
att röra om i risotton ofta och tillred på låg värme.

När vinet är inkokat gör samma sak
med buljongen.

Smaksätt med salt och peppar. När all
buljong är tillsatt häll ner parmesan och rör om tills den smält.
Blanda ner räkorna och rör om.

Smaklig måltid!