Småkakor är så roligt att boka och så gott att äta, eller vad tycker ni? Jag har mina favoriter och försöker gärna komma på andra varianter på just dessa. En av favoriterna är sega kolasnittar och denna gång gjorde jag dem med två sorters choklad.

Sega kolasnittar med choklad

Ingredienser:
100 g smör
0,75 dl brun farin socker
2 msk mörk sirap
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g ljus choklad

Gör så här:

Rör ihop smör, socker och sirap
pösigt.

Hacka båda chokladsorterna i mindre
bitar och blanda ner den i mjölet och bakpulvret. Knåda ihop till
en deg

Degen ska nu formas till 3 eller 4
längder, ungefär lika långa som plåten

Lägg längderna på plåten och plata
till degen med en gaffel

Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca
14 min. Skär sedan kakorna i sneda bitar medan de är varma.