Min man fyllde år och beställde en räk-&lax cheesecake men då jag inte får äta mjölkprodukter så fick jag istället testa med mjölkfritt och det blev ett väldigt gott och bra resultat av det.
Istället för vanlig creme fraiche använde jag mig av Otalys Imat fraiche och osten bytte jag ut mot Påmackan från Otalys
Ingredienser:
250 g kavring
100 g mjölkfritt margarin
5 st gelatinblad
1 st rödlök
1 burk stenbitsom
500 g räkor
300 g gravad lax
2 msk citronsaft
200 ml Imat fraiche
300 g Påmackan
1 msk dill
salt och peppar
Gör så här:
Börja med att mixa brödet i mixer
eller med stavmixer och smält sen smöret i en kastrull och blanda i
brödsmulorna. Rör ihop tills det blir degigt och häll i en form
med avtagbara kanter
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i
cirka 5 minuter. Under tiden rör ihop creme fraich och osten i en
bunke.
Finhacka löken. Skala och hacka
räkorna samt skär hälften av den gravad laxen i mindre bitar. Lägg
resten åt sidan för att rulla ihop och dekorera tårtan med.
Rör ner laxen och räkorna i smeten
och blanda ner dill, citron och romen. Smaka av med salt &
peppar.
Krama ur gelatinbladen och smält på
svag svag värme. Blanda ner och rör om i smeten tills de är väl
blandat. Häll smeten över kavringsbotten och låt stå kallt minst
5timmar men helst under natten