Julen är snart här och med det allting som har med julstök att göra, inte minst i köket. Här kommer ett av mina favorit recept på laxpaté som passat perfekt till julbordet.

Hoppas det smakar!

Ingredienser

1 kg färsk laxfilé
3 st ägg
1 tsk salt
1 st saften ur citron
1 dl hackad dill
3 dl vispgrädde
smör till formen

Börja med att smörja en brödform 1,5 liter, med smör och
lägg i ett tillklippt bakplåtspapper i botten.

Skär 300gram av laxen i tunna skivor och lägg åt sidan.
Skär resten av laxen i små bitar och lägg i en bunke eller matberedare

Knäck ett av äggen åt gången och mixa ihop i stavmixer
eller matberedare. Tillsätt salt, citronsaft, dill och grädde lite åt gången.

Bred ut 1/3 av färsen i formen och täck med häften av
laxskivorna. Ha på ytterligare 1/3 av färsen och täck med resten av
laxskivorna. Bred ut resten av färsen. Täck formen med aluminiumfolie och låt
stå i kylskåp 30min

Grädda i nedre delen av ugnen under folien på 150grader i
1 timme. Låt svala helt och låt stå under natten i kylskåp.