Julen är snart här och med det allting som har med julstök att göra, inte minst i köket. Här kommer ett av mina favorit recept på laxpaté som passat perfekt till julbordet.
Hoppas det smakar!
Ingredienser
1 kg färsk laxfilé
3 st ägg
1 tsk salt
1 st saften ur citron
1 dl hackad dill
3 dl vispgrädde
smör till formen
Börja med att smörja en brödform 1,5 liter, med smör och
lägg i ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
Skär 300gram av laxen i tunna skivor och lägg åt sidan.
Skär resten av laxen i små bitar och lägg i en bunke eller matberedare
Knäck ett av äggen åt gången och mixa ihop i stavmixer
eller matberedare. Tillsätt salt, citronsaft, dill och grädde lite åt gången.
Bred ut 1/3 av färsen i formen och täck med häften av
laxskivorna. Ha på ytterligare 1/3 av färsen och täck med resten av
laxskivorna. Bred ut resten av färsen. Täck formen med aluminiumfolie och låt
stå i kylskåp 30min
Grädda i nedre delen av ugnen under folien på 150grader i
1 timme. Låt svala helt och låt stå under natten i kylskåp.
Hej Markus! Just i detta recept hade jag ingen pepparrot utab hade bara citron. Ser att det står det i receptet och det har tyvärr blivit fel. Har ett annat recept med pepparrot och då hade jag 4msk riven pepparrot. Ursäkta det felaktiga receptet som nu även är uppdaterat.
Receptet med pepparrot hittar du här, http://iloapp.jenniesmatochbak.se/blog/blogg?Home&post=61
Hur mycket pepparrot använder du?